Κλείσιμο

Ως «οικογένεια Παπασωτηρίου» εμφανίζονταν οι Μαζιώτης – Ρούπα

Το ψευδώνυμο «Παπασωτηρίου», που αναγράφεται στο κουδούνι της πολυκατοικίας που διέμεναν στο Μαρούσι, χρησιμοποιούσαν στους γείτονές τους ως επώνυμό τους το ζεύγος των τρομοκρατών Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα. Ρούπα και Μαζιώτης επιθυμούσαν να εμφανίζονται με το τετράχρονο παιδί τους ως μια φιλήσυχη μέση αστική οικογένεια.

Οι γείτονες (πίστευαν) ότι ήξεραν ότι «η κ. Παπασωτηρίου», δηλαδή η Ρούπα, ήταν μεταφράστρια, ενώ ο «κ. Παπασωτηρίου», ο Μαζιώτης, γραφίστας...

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αποχώρησαν μετά τρεις ημέρες από το διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι έχοντας συλλέξει αποτυπώματα και σειρά αντικειμένων για περαιτέρω εργαστηριακούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τους περίοικους η Ρούπα, που είχε κόψει και βάψει ξανθά τα μαλλιά της και φαίνεται ότι έχει αδυνατίσει, είχε νοικιάσει το σπίτι έναντι 600 ευρώ. Το σπίτι το άνοιξαν οι αστυνομικοί με ένα από τα κλειδιά που βρήκαν πάνω στον Μαζιώτη. 

Στο μεταξύ, νέο κρησφύγετο του Μαζιώτη σε αραιοκατοικημένη περιοχή στα βορειοανατολικά του Νομού Αττικής αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σύμφωνα με την Καθημερινή. Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του τρομοκράτη, αλλά και της συντρόφου του,  διενεργεί η Αντιτρομοκρατική και σε συγκεκριμένες περιοχές της περιφέρειας.



Σε ειδικά διαμορφωμένο «θάλαμο – φρούριο», στον οποίο έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, και με ισχυρή περιφρούρηση, νοσηλεύεται από το Σάββατο ο τρομοκράτης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Tη Δευτέρα μεταβαίνει στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 27ος τακτικός ανακριτής, με στόχο να πάρει απολογία από τον Μαζιώτη.

Δώδεκα φωτογραφίες του, μεταξύ των οποίων τέσσερις που τον εμφανίζουν να περπατάει ήρεμος στην Αθήνα φορώντας σταυρωτά μαύρο τσαντάκι, και οχτώ από κάμερες ασφαλείας,  έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από εισαγγελική διάταξη.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ