Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική στην Αττική για τα πύρινα μέτωπα στην Κερατέα (upd)

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νομό Αττικής, λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται στην περιοχή της Κερατέας.

Η φωτιά ξέσπασε σε δύο σημεία, στις περιοχές Σάκκα και Λάκιζα, και έχει ενωθεί στην περιοχή Διψέλιζα. Καίει χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση.

Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια, ενώ οχήματα του Δήμου Λαυρεωτικής βρίσκονται στους οικισμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα.

«Η φωτιά πηγαίνει προς την Παλιά χωματερή, δεν πήγε τυχαία εκεί», είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Νίκος Στάμου, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια.

Έκανε λόγο για πολύ μεγάλες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, η οποία όπως είπε έχει να αντιμετωπίσει και τους ισχυρούς ανέμους.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 20μελές πεζοπόρο τμήμα, με τη βοήθεια έξι οχημάτων του Δήμου Λαυρεωτικής.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εν των οποίων το ένα τύπου Σινούκ.

Κλειστή είναι η παλιά Λεωφόρος Λαυρίου-Κερατέας στη θέση Πλάκα.

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Αλιβέρι Κύμης, σε δύσβατη χαράδρα με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες, 14μελές πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στο αγώνα συμμετέχουν και τρία υδροφόρα ΟΤΑ.

Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ