Φόβοι για πολύνεκρη τραγωδία καθώς δεκάδες μετανάστες αγνοούνται ανοιχτά της Σάμου

Δυσχεραίνουν οι έρευνες του Λιμενικού ανοιχτά της Σάμου για τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 μεταναστών που αγνοούνται, μετά τη νέα τραγωδία που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά του νησιού, καθώς έχει πέσει σκοτάδι.

Δύο μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί 13 άτομα από σκάφος του Λιμενικού και ακόμα δύο απο τουρκική ακταιωρό.

Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν και τουλάχιστον ένα παιδί, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ αναμένεται η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι επτά από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο και οι υπόλοιποι στο Λιμεναρχείο Σάμου.

Οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σάμου με όχημα ιδιωτών, καθώς κανένα γραφείο τελετών στη Σάμο δεν αναλάμβανε τη μεταφορά τους, αφού δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τη μεταφορά των 22 σορών από το πολύνεκρο ναυάγιο της 5ης Μαΐου.

Τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό ανθρώπινων ζωών, στο νέο περιστατικό διάσωσης μεταναστών από τη θάλασσα ανοικτά της Σάμου, εξέφρασε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Σύμη που περιοδεύει.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ