Κατ' οίκον περιορισμός για Μιχαλολιάκο, Λαγό για οπλοκατοχή - Δεν επεβλήθησαν όροι στον Παππά

Κατ οίκον περιορισμός επιβλήθηκε στον αρχηγό της ΧΑ Νίκο Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή Γιάννη Λαγό για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Δεν επεβλήθησαν όροι στον Χρήστο Παππά.

Και οι τρεις επιστρέφουν στις φυλακές Κορυδαλλού αφού είναι προσωρινά κρατούμενοι με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Νικος Μιχαλολιάκος και Χρηστος Παππάς αρνήθηκαν με απολογητικό υπόμνημα στις ανακρίτριες, τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του τα διέθετε για την προσωπική του ασφάλεια, λόγω των επιθέσεων που είχε δεχτεί στο παρελθόν. Υποστήριξε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο Γιάννης Λαγός. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι τα όπλα ήταν για την προσωπική του ασφάλεια, ενω σε συμπληρωματικές ερωτήσεις για τα περιστατικά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του ξυλοδαρμού των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, ανέφερε πως δεν εχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου που είχε ζητήσει και ότι τα γραπτά μηνύματα που τον εμπλέκουν είναι προγενέστερα των περιστατικών.

Κατά την άφιξη των βουλευτών προκλήθηκε ένταση όταν περίπου 150 συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα.

Οι συγκεντρωμένοι μάλιστα επιτέθηκαν εναντίον δύο φωτορεπόρτερ.

Πρόκειται για μία γυναίκα - που δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία της - και  έναν άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες, καθώς τον έριξαν κάτω και τον κλότσησαν στο κεφάλι με αρβύλες.

Για δολοφονική επίθεση σε βάρος φωτορεπόρτερ έκανε λόγο ο εκπρόσωπός τους Μάριος Λόλος, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό. Κατήγγειλε ακομα και τη στάση της αστυνομίας, η οποία οπως είπε δεν προστάτεψε όπως έπρεπε τους συναδέλφους.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός