Επισπεύδεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ

Επισπεύδει η κυβέρνηση την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους πρόθεση της ειναι να έχει ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Πέμπτη και όχι στο δευτερο θερινό τμήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο εχει ήδη εγκριθεί απο την τρόικα, ενω οι όποιες τροποποιήσεις αφορούν την ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο σημείων του διαγωνισμού.

Οι συνδικαλιστές απο την πλευρά τους απο την πρώτη ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου σκοπεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην διαθέσουν τις απαιτούμενες εφεδρείες για τη λειτουργία του συστήματος στο χερσαίο τμήμα της χώρας, γεγονός που ενδέχεται να επιφέρει ωριαίες και πλέον διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Διαφορετική στάση θα κρατήσουν στα νησιά, λόγω του τουρισμού.

Εν τω μεταξύ σχέδια για εκ περιτροπής διακοπή της ηλεκτροδότησης εξετάζει ο διαχειριστής του συστήματος και η ΔΕΗ, ενω η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Σοφία Βουλτεψη μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ σε περίπτωση που κατεβάσουν τους διακόπτες.

Η κ. Βουλτεψη έκανε λόγο μάλιστα για «σαμποτάζ κατά του κράτους».

«Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες» τόνισε η κ. Βουλτεψη σημειώνοντας οτι δεν γίνεται να έρθουν 20 εκατ. τουρίστες στη χώρα και να μην έχουν κλιματισμό.

«Δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει πολιτικά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης μειοψηφίας να λαμβάνει αποφάσεις που υποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζανης μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, αύριο θα επισκεφθεί τον ατμοηλεκτρικό σταθμό και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της πώλησης της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε Παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα - όπως αναφερει- της ΔΕΗ, την Πέμπτη στις 7 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα και το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφερει οτι «ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι δίκαιος, γι' αυτό και πρέπει να στηριχτεί από όλο το λαό που θα πληρώσει ακόμη πιο ακριβά την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της επιχείρησης».
Πηγή: Νίκος Υποφάντης, Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ