Κάθειρξη 37,5 ετών στον Δημοσθένη Βεργή για καταπάτηση-μαμούθ στον Μαραθώνα

Ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών, χωρίς αναστολή, επέβαλε στον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένη Βεργή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Η δικογραφία αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τετραγωνικών μέτρων, αξίας άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, έκταση την οποία ο κ. Βεργής εμφανίζεται να διεκδικούσε, παρά το γεγονός ότι τμήμα των διεκδικούμενων εδαφών ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και την ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Βεργής δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του και αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο καταδικασθείς πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων Οικολόγων, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα, τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.

Βαριές ποινές για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκαν στον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκο Παπακώστα, και τον συγκατηγορούμενό του κ. Κατογιαννάκη. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5.000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον κ. Βεργή, οι εν λόγω ποινές δόθηκαν με αναστολή και συνεπώς οι δύο καταδικασθέντες δεν θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Αθώοι κρίθηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ