Κλείσιμο

Υπόθεση Υποβρυχίων: Τυπική η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή δηλώνει η Εισαγγελία

Από τις εισαγγελικές αρχές διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι πρόκειται για τυπική διαβίβαση της δικογραφίας και οι εισαγγελικές αρχές δεν έκαναν καμία προκαταρκτική εξέταση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών απαγορεύεται ρητά από το νόμο και δεν μπορούν να διενεργήσουν ουδεμία έρευνα κατά πολιτικού προσώπου.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στο φάκελο που διαβιβάστηκε περιλαμβάνονται μόνο τα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής που είχε απορρίψει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ περί Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και είχε κλείσει το θέμα του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών για τους δύο πρώην υπουργούς.

Λόγω της απόρριψης του συγκεκριμένου αιτήματος από την Ολομέλεια της Βουλής, δεν τίθεται θέμα παραγραφής για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επίσης, στη δικογραφία που διαβίβασε η εισαγγελία στη Βουλή, περιλαμβάνονται έγγραφα που προσκόμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρέπεμψε το θέμα στη δικαιοσύνη, καθώς και διαβιβαστικά των εισαγγελικών αρχών.

«Την επόμενη της συζήτησης του Δεκεμβρίου 2013 για τη απορριφθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή (για τα υποβρύχια του ΠΝ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κωνσταντόπουλου - αντιλαμβανόμενη την κοινοβουλευτική ήττα του κόμματος της - κατέθεσε στην εισαγγελία τα πρακτικά της Βουλής ,γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η εισαγγελία είναι να διαβιβάσει στη Βουλή τα ίδια τα πρακτικά της ‘από υπηρεσιακό καθήκον’ και ‘χωρίς αξιολόγηση του περιεχομένου’, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο του κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή» τονίζει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το θέμα.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ