Προσωρινά κρατούμενα τρία άτομα για την ποσότητα μαμούθ ηρωίνης

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο φίλος της, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ενός και πλέον τόνου ηρωίνης, που εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού σε αποθήκη στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν η πρώην πεθερά του 40χρονου εφοπλιστή και η οικιακή βοηθός.

«Αν ήθελα να αποθηκεύσω ναρκωτικά θα τα πήγαινα στη λεωφόρο Θηβών, όπου έχω γραφεία και δεν τα χρησιμοποιώ. Η πρώην σύζυγος μου εχει 37 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, θα πήγαινα τα ναρκωτικά εκεί που μένει το παιδί μου; Άλλωστε, λόγω της οικονομικής μου άνεσης, δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθώ με αυτό» δήλωσε στην απολογία του ο εφοπλιστής.

Κάθε κατηγορία αρνήθηκε και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή. «Αρνούμαι κάθε κατηγορία, είπε. Δεν γνώριζα τι περιείχε η αποθήκη καθώς σπάνια την επισκέπτομαι. Υποπτεύομαι ότι ο 29χρονος που εργάζεται ως οδηγός και ήταν έμπιστο πρόσωπο της οικογένειας έβαλε χωρίς να το αντιληφθούμε τα ναρκωτικά στην αποθήκη".

Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά και οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Την Παρασκευή, επίσης, αναμένεται να απολογηθεί και ένας Αλβανός υπήκοος, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην ασφάλεια του Λιμενικού και κρατείται.

Η ηρωίνη, βάρους 1,113 τόνων, εκτιμάται πως έχει αξία περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Δημήτρης Λάππας, Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ