Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τον Ξηρό - Κουράκης και Κατριβάνου: Η πολιτεία τιμωρεί δεν εκδικείται

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τον Σάββα Ξηρό. Σύμφωνα με τον συνήγορό του Σπύρο Φυτράκη την άλλη Πέμπτη θα γίνει γνωστό αν θα γίνει δεκτό το αίτημα του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία.

Η πολιτεία τιμωρεί, δεν εκδικείται, ήταν νωρίτερα το μήνυμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και Στράτος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στο αίτημα του καταδικασθέντος της «17 Νοέμβρη».

Όταν ρωτήθηκαν για το πώς μπορεί να εκληφθεί ότι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν υπέρ ενός καταδικασμένου τρομοκράτη, οι δύο βουλευτές τόνισαν πως θα κατέθεταν για οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο βρίσκεται στην κατάσταση υγείας του Ξηρού.

Τόνισαν πως είναι απαράδεκτο ένας άνθρωπος με αναπηρία 93% να κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου οι συνθήκες κράτησης θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του.

Ο κ. Ξηρός έχει μεταχθεί στα δικαστήρια ζητώντας η ποινή του να εκτελεστεί κατ' οίκον, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην όραση, στην ακοή και στη βάδιση, όπως δήλωσε ο συνήγορός του.

Για την υπόθεση θα καταθέσουν και δύο ιατροδικαστές.

Ο δικηγόρος του κ. Ξηρού, Σπύρος Φυτράκης, υποστήριξε ότι στα δύο πρώτα αιτήματα του πελάτη φορές το δικαστήριο έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε εντολή για νοσηλεία σε ειδικό θεραπευτήριο, μία φορά στη Θεσσαλονίκη για τρεις μήνες και μια φορά στη Λάρισα για ένα μήνα.

Ωστόσο, τόνισε, ότι «οι αστυνομικές Αρχές μετά από παρέμβαση ανώτερων αξιωματούχων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, διέκοψαν τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού τον οποίο επανέφεραν στις φυλακές με όρους και συνθήκες πολύ βαριές, επιβαρύνοντας επιπλέον την κατάσταση της υγείας του».
Πηγή: Δημήτρης Λάππας, Newsdesk ΣΚΑΪ