Κλείσιμο

Αξιολόγηση δύο ταχυτήτων με ευνοημένα τα «δικά μας παιδιά»

Αξιολόγηση δύο ταχυτήτων θα εφαρμοστεί για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, ανάλογα με τη θέση στην οποία απασχολούνται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ευνοημένοι της αξιολόγησης αποδεικνύονται οι περίπου 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών, στο γραφείο του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, ακόμη και στα κόμματα ή στην ΑΔΕΔΥ και σε φορείς αυτής.

Κριτές για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα είναι, όπως προβλέπει απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- οι άμεσοι προϊστάμενοί τους.

Στην πράξη αυτό συνεπάγεται ότι οι ίδιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί διευθυντές και γενικοί γραμματείς των κομμάτων και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσπασή τους θα είναι και οι αξιολογητές τους.

Σύμφωνα μάλιστα με Τα Νέα, οι εν λόγω ευνοημένοι υπάλληλοι ίσως δεν χρειαστεί να βαθμολογηθούν με τους αυστηρούς περιορισμούς της ποσόστωσης στις βαθμολογικές κλίμακες (πχ μόνο το 25% μπορεί να λάβει βαθμολογία 9 έως 10).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διατύπωση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι περιορισμοί της ποσόστωσης να μην ισχύσουν για τους αποσπασμένους, δίνοντας στους προϊσταμένους τους το δικαίωμα να καθορίσουν αυτοί μεγαλύτερο ποσοστό για αυτούς που θεωρούν αποδοτικούς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ