Χρυσοχοΐδης: Μείωση εισιτηρίου στα ΜΜΜ, τουρνικέ στα λεωφορεία

Κατά 20 λεπτά, στο 1,20 ευρώ μειώνεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το νέο εισιτήριο θα ισχύει για 70 λεπτά της ώρας, από 90 λεπτά που είναι σήμερα, ενώ θα μειωθεί και η τιμή και της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα η οποία θα διαμορφωθεί από το Σεπτέμβριο στα 30 ευρώ από τα 45 που είναι σήμερα. Αντίστοιχα καταργούνται οι κάρτες απεριόριστων διαδρόμων που ίσχυαν μόνο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Σύμφωνα με τον κ Χρυσοχοΐδη αλλαγές θα θεσπιστούν και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα λεωφορεία στα οποία άλλωστε παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα δυσλειτουργίας αλλά και λαθρεπιβίβασης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η είσοδος στα λεωφορεία θα γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα, όπου θα τοποθετηθεί και τουρνικέ.

Ο ΟΑΣΑ εξετάζει ακόμα τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου για τα μέσα μεταφοράς και από κινητό τηλέφωνο κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί τρόπος ακύρωσης του εισιτηρίου αυτού.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, τα σχέδια του ΟΑΣΑ, ο οποίος θα μετονομαστεί σε Συγκοινωνίες Αθηνών και θα αποκτήσει και νέο λογότυπο, είναι η θέσπιση τριήμερου τουριστικού εισιτηρίου άξιας 20 ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών
πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση του προσωπικού στους συγκοινωνιακούς φορείς έχει ολοκληρωθεί και όπως διευκρίνισε αν περισσεύουν ειδικότητες θα μετακινηθούν.

Ο υπουργός προανήγγειλε και την άρση της επιστράτευσης στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας, Newsdesk ΣΚΑΪ