Δεκάδες χιλιάδες λίτρα καυσίμου της ΠΑ έκλεψε σπείρα στην Αχαΐα

Εγκληματική ομάδα που κατά το τελευταίο 8μηνο είχε κλέψει 36.000 - 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο Αχαΐας εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας στρατιωτικός, ένας απόστρατος στρατιωτικός, ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης.

Ο 40χρονος στρατιωτικός είχε δώσει στους συνεργούς του κλειδί που απασφάλιζε το φρεάτιο που συνδέει τις δεξαμενές καυσίμων με τον αγωγό ανεφοδιασμού.

Η ομάδα μετέφερε τα κλεμμένα καύσιμα με ειδικά διαμορφωμένα βυτιοφόρα οχήματα σε αγροικία σε περιοχή της Αχαΐας.

Στη συνέχεια, τα καύσιμα, τύπου Jet Propelant 8, νοθεύονταν και διακινούνταν παράνομα στην αγορά. Σημειώνεται πως τα κλεμμένα καύσιμα προορίζονταν για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Αεροπορίας

Ο Αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σε βάρος τους έχει σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ