Προθεσμία έως Τρίτη και Τετάρτη πήραν οι συλληφθέντες για τον 1 τόνο ηρωίνης

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι 11 συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο βρέθηκε να διακινεί έναν τόνο και 134 κιλά ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν σε δύο ομάδες, η πρώτη την Τρίτη και η δεύτερη την Τετάρτη. Έως την απολογία τους, οι συλληφθέντες θα κρατούνται στο Λιμεναρχείο Πειραιά.

Η ηρωίνη φαίνεται πως προερχόταν από το Ιράν και το Αφγανιστάν, και έφτανε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Η διακίνηση γινόταν μέσω αποθήκης στο Κορωπί, μέσα σε σακούλες με μαρμαρόσκονη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας έλληνας εφοπλιστής, που φέρεται να έχει τέσσερα πλοία. Ο μισός τόνος εντοπίστηκε στη βίλα του στη Φιλοθέη.

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο 15χρονος γιος του εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να διαδραματίζει ρόλο στο κύκλωμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έφοδο των Αρχών στη βίλα επιχείρησε να ενημερώσει συνεργούς του κυκλώματος.



Από τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών, το κύκλωμα εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «μαύρα» έσοδα θα ξεπλένονταν με αγορά μεγάλου ξενοδοχείου στα νότια προάστια, συναλλαγή που θα γινόταν με μετρητά, χέρι με χέρι.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ