Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκαν, μετά την απολογία τους, οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα Παρασκευή στον ειδικό ανακριτή του ειδικού δικαστηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Και οι τρεις διέθεταν λογαριασμούς στην επίμαχη λίστα, τα αρχεία των οποίων αφαιρέθηκαν. Αντιμετωπίζουν κατηγόρια ηθικής αυτουργίας στις πράξεις του πρώην υπουργού, ο οποίος και κατηγορείται πως αφαίρεσε τα αρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξαν ότι τα χρήματα των λογαριασμών ήταν νόμιμα και φορολογημένα, και δεν είχαν λόγους να ζητήσουν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου την απάλειψη των αρχείων με τους λογαριασμούς τους από την επίμαχη λίστα.

Η ανάκριση ολοκληρώθηκε μετά την ολοκλήρωση και των σημερινών απολογιών, και αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για το αν τελικά θα υπάρξει παραπομπή και δίκη ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη απολογήθηκε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου