Κλείσιμο

Βροχές και άνεμοι το χαρακτηριστικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα

Οι βροχές, κατά τόπους καταιγίδες, αλλά και οι άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους καθώς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση ατυχημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της βροχής, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους γίνεται με σχετικά χαμηλές ταχύτητες, ενώ δύσκολη είναι και η μετακίνηση των πεζών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται συνεργεία στη Χαλκιδική και τη Μαγνησία προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά από την κακοκαιρία.

Στη Χαλκιδική σημειώθηκαν κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των ανέμων. Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Νέα Ποτίδαια, στη Γερακινή και στη Νέα Φώκαια.

Στο Βόλο 30 υπόγεια πλημμύρισαν από ένα ξαφνικό μπουρίνι την Πέμπτη το απόγευμα και συνεργεία της πυροσβεστικής μέχρι και αυτή την ώρα κάνουν απάντληση των υδάτων.

Πυροσβέστες χρειάστηκε, επίσης, να επέμβουν για απεγκλωβίσουν παιδάκι, το πόδι του οποίου πιάστηκε από ασανσέρ που ακινητοποιήθηκε μεταξύ ορόφων, καθώς στην περιοχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, κατά τη διάρκεια της νεροποντής. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πρόκειται για κοριτσάκι 11 ετών, το οποίο μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της πόλης.

 Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Για το Σάββατο θα διατηρηθούν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη από τις προηγούμενες ημέρες. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα "φορέσει" τα καλοκαιρινά του.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου, ΑΜΠΕ