Κλείσιμο

Κουβέντα για την «ταμπακέρα» στο πειθαρχικό αιρετών ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Πρόκειται για τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, που παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, με το ερώτημα της αργίας ή της έκπτωσης από το αξίωμά του, εξαιτίας των ευθυνών που προκύπτουν ότι έχει για το τραγικό περιστατικό της 27ης Απριλίου, όταν στο λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς άδεια σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου, έχασε την ζωή του ένας 13χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, είχε κληθεί από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανόλη Αγγελάκα, να απολογηθεί και να δώσει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων, όπως:

- γιατί ο Δήμος δεν είχε κάνει τον απαραίτητο, για την λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, προέλεγχο,

- γιατί δεν τηρούσε φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την έκδοση άδειας αλλά και,

- γιατί δεν είχε ζητήσει από την Επιτροπή Θεαμάτων να ασχοληθεί με τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Αντί, απαντήσεων, όμως, επιχείρησε να εμφανίσει την διαδικασία ελέγχου ως πολιτική σε βάρος του δίωξη και παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Φτάνει μάλιστα, στο σημείο να επιρρίπτει εμμέσως ευθύνες ακόμη και στους όμορους με το πάρκο δημότες, γιατί δεν κατήγγειλαν στο Δήμο τις ελλείψεις που παρουσίαζε το λούνα παρκ, σε ότι αφορά την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Αντίστοιχη στάση με αυτή του απολογητικού του υπομνήματος, είχε τηρήσει ο Χρήστος Κορτζίδης και κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε μερικές ημέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Αντί να δώσει απαντήσεις έκανε λόγο για ΜΜΕ και δημοσιογράφους σε διατεταγμένη υπηρεσία, που ως στόχο έχουν να τον πλήξουν πολιτικά, ενώ όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο επέτρεψε την συνέχιση της λειτουργίας του λούνα παρκ και μετά τις 15 Φεβρουάριου, που έληξε το μισθωτήριο, απάντησε, ότι το τραγικό συμβάν θα μπορούσε να έχει συμβεί στις 14 Φεβρουαρίου...
Πηγή: του Δημήτρη Λάππα