Κλείσιμο

Ποινική δίωξη σε βάρος τριών υπαλλήλων του μοιραίου λούνα παρκ

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ στο Ελληνικό, και των δύο υπαλλήλων στον χώρο, όπου βρήκε την Κυριακή τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η 9χρονη αδερφή του.

Με εντολή του εισαγγελέα, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Ο συνήγορος του Ιταλού υποστήριξε ότι είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφάλειας και ότι ο φουσκωτός κύλινδρος όπου βρίσκονταν τα παιδιά ήταν δεμένος, αλλά ο δυνατός αέρας τα έσπασε όλα.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι είναι υπό κράτηση, μέχρι να απολογηθούν αύριο, Τρίτη.

Την άμεση διενέργεια ελέγχου στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα της άδειας λειτουργίας του λούνα παρκ, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του σώματος ελεγκτών-επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, ύστερα από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον Δήμο, ο χώρος είχε ενοικιαστεί στον ιδιοκτήτη στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά ποτέ δεν είχε κατατεθεί στις υπηρεσίες του φάκελος για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ιατροί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 9χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, η μικρή φέρει θλάσεις στον πνεύμονα, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου αλλά αναμένεται βγει, ακόμα εντός της ημέρας.

«Η μικρούλα είναι καλά» και η κατάστασή της κρίνεται «ελεγχόμενη», δήλωσε στον ANT1 ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Πάνος Ευσταθίου.

Το τραγικό περιστατικό οδήγησε στο θάνατο του 13χρονου αδελφού του μικρού κοριτσιού. Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, το 13χρονο αγοράκι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το δυστύχημα ερευνώνται. Τα έως τώρα στοιχεία καταδεικνύουν πως ξαφνικός άνεμος σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τη φουσκωτή πισίνα και να αρχίσει να σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ σε απόσταση 30 μέτρων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ