Επιστρέφουν νωρίτερα στα θρανία οι μαθητές-Στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ

Μαθήματα αρχίζουν από σήμερα Τετάρτη του Πάσχα σε εκατοντάδες γυμνάσια και λύκεια, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν, λόγω των καταλήψεων που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, προχωρώντας σε τρίωρες στάσεις εργασίας (8 με 11 το πρωί) την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Απαντώντας στην Ομοσπονδία, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου προειδοποίησε πως όσοι εκπαιδευτικοί επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο.

Συνολικά, τα σχολεία που θα ανοίξουν τις ημέρες αυτές είναι 525. Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων. Την Τετάρτη θα ανοίξουν και τα περισσότερα σχολεία, 260 τον αριθμό, ενώ άλλα 125 θα προστεθούν την Πέμπτη και 140 την Παρασκευή.

Τα σχολεία που θα ανοίξουν από την Τετάρτη κατανέμονται γεωγραφικά στις Περιφέρειες, ως εξής: 11 στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, 84 στην Αττική, ισάριθμα (84) στην Κεντρική Μακεδονία, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 34 στη Δυτική Ελλάδα, 64 στη Στερεά Ελλάδα, 16 στο Νότιο Αιγαίο, 65 στη Δυτική Μακεδονία, 71 στην Κρήτη, 33 στην Πελοπόννησο και 112 στη Θεσσαλία.
Πηγή: skai.gr