Μάχη για τη ζωή δίνει αμερικανίδα τουρίστρια μετά το βαρελότο στη Σαντορίνη

Μάχη για τη ζωή δίνει μία αμερικανίδα τουρίστρια, 51 ετών, που τραυματίστηκε σοβαρά το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στην Ανάσταση, από αυτοσχέδια βεγγαλικά στην Οία της Σαντορίνης. Για το θλιβερό περιστατικό συνελήφθησαν δύο άντρες 23 και 34 ετών. Εις βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, και θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Η γυναίκα έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα και ρήξη παχέος εντέρου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπου διακομίστηκε τα ξημερώματα αεροπορικώς, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Συνολικά οι τραυματίες είναι επτά. Στο νοσοκομείο του Ηρακλείου διακομίστηκαν και άλλα τρία άτομα, ένας Έλληνας 51 ετών με εγκαύματα και σοβαρό τραυματισμό στο μάτι και δύο Αμερικανοί – η γυναίκα και ένας άνδρας 51 ετών- με εγκαύματα και εκχυμώσεις.

Στους υπόλοιπους τρεις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και τούς επιτράπηκε να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι εις βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Νάξου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

Μαρτυρία

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, ο οποίος περιέγραψε πώς ξαφνικά οι στιγμές κατάνυξης μεταβλήθηκαν σε σκηνικό χάους.  

«Μια γαλήνια νύχτα μετατράπηκε σε νύχτα τρόμου, σε πολεμική ατμόσφαιρα... πέταξαν τα εκρηκτικά μπροστά στους ανθρώπους στο καλντερίμι... ο κόσμος προσπαθούσε να φύγει η κατάσταση για τους τραυματίες ήταν τραγική, ευτυχώς το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα... Δεν είναι καθόλου έθιμο αυτό το φονικό (...) πρέπει να σταματήσουμε να προβάλουμε αυτά τα άγρια, τα βάρβαρα έθιμα... Χρόνια έχουμε να ακούσουμε το 'Χριστός Ανέστη', καλύπτεται από τα βεγγαλικά που πρέπει να σταματήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανολιός.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ