Κλείσιμο

ΕΛΑΣ: Οι πρώτες εκτιμήσεις από την έκρηξη στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου

Μικρής ισχύος ήταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ έξω από το σπίτι του καταδικασμένου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών στα εξοπλιστικά, Γιάννη Σμπώκου, πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας και στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην οδό Καραϊσκάκη στην Κηφισιά.

Από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στην καγκελόπορτα της περίφραξης, προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα και έπεσαν μερικά κεραμίδια που ήταν πάνω από την είσοδο. Στο σπίτι την ώρα την έκρηξης βρισκόταν μόνο μια οικιακή βοηθός.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που ερευνούν το χώρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από μασούρι δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φιτίλι που πέταξαν άγνωστοι διερχόμενοι από το σημείο. Προανάκριση διενεργείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο Γ. Σμπώκος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την οποία βρίσκεται στη φυλακή ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Γιάννης Σμπώκος

Πηγή: skai.gr