Στους ρυθμούς γενικής απεργίας κινείται την Τετάρτη η Ελλάδα

Στους ρυθμούς της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα βρεθεί την Τετάρτη η χώρα.

Λειτουργεί το Μετρό, «νεκρά» τα τρόλεϊ

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στις μεταφορές, καθώς οι εργαζόμενοι στα τρένα, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρόλεϊ συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, καθώς το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.

Ωστόσο κλειστοί αναμένεται να είναι, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, λόγω συλλαλητηρίων.

Στα λιμάνια τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, δεδομένου ότι στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Προσωπικό-σκελετός σε νοσοκομεία και φαρμακεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Στην απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Εφορίες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ