Νέα στοιχεία για το θάνατο του αλβανού ισοβίτη – πολλαπλά χτυπήματα και κάταγμα ανακάλυψαν οι ιατροδικαστές

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για το θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, ο οποίος την 25η Μαρτίου δολοφόνησε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου και βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο κελί του, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα των ιατροδικαστών αποκλείει ως αιτία του θανάτου επιπλοκή της καρδιάς ή άλλο παθολογικό αίτιο.

Αντιθέτως, στα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης γίνεται λόγος για πολλαπλά χτυπήματα και κάταγμα στο στέρνο που, κατά την ιατρική έκθεση, συνετέλεσε στο να επέλθει ο θάνατος από αρρυθμίες της καρδιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για χτυπήματα στα άνω και κάτω άκρα με σπειρωτή ράβδο.

Το κάταγμα και τα χτυπήματα, κατά την ιατροδικαστική έκθεση, φέρεται να έχουν καταφερθεί στο θύμα μία η δυο ημέρες πριν από το θάνατο του κρατούμενου.

Οι εισαγγελικές Αρχές επεκτείνουν την έρευνα σε όλα τα πρόσωπα που αναμείχθηκαν κατ’ οποιοδήποτε τρόπο στη μεταγωγή του θύματος από το Μαλανδρίνο στην Άμφισα, στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε και στο προσωπικό που τον μετήγαγε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση Αλβανών και άλλων αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων και Μαλανδρίνου.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου