Ενδεχόμενο ακινητοποίησης πλοίων την Πέμπτη από την ΠΝΟ

Σε ακινητοποίηση πλοίων εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα ενδέχεται να προχωρήσουν από την Πέμπτη τα ξημερώματα, εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η συνομοσπονδία των ναυτικών από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στο «στόχαστρο» των συνδικαλιστών αρχικά θα βρεθούν τα πλοία εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό, ενώ τις απογευματινές ώρες, αυτά που αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με επιστολή της που έδωσε στη δημοσιότητα από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δώσει προθεσμία έως την Πέμπτη 20/03 προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση δεδουλευμένων στα πληρώματα.

Σημειώνεται, ότι η Attica Group, μητρική εταιρία των πλοίων Blue Star Ferries και Superfast Ferries, αλλά και η Minoan Lines, εξέδωσαν ανακοινώσεις, που ανέφεραν, ότι ουδέποτε έχει υπάρξει καθυστέρηση αλλά και οφειλές στις δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων, στα πλοία τους.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει επίσης δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, την ημέρα κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», αλλά και τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 9 Απριλίου.
Πηγή: skai.gr