Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στον Έβρο - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών σημειώθηκε στον κόμβο Αρδανίου, στον Έβρο, με επίθεση του κακοποιού πάνω σε περιπολικά και πυροβολισμό αστυνομικού εναντίον του αυτοκινήτου που οδηγούσε, ενώ τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Όλα έγιναν όταν ο διακινητής δεν σταμάτησε στο μπλόκο των αστυνομικών και με το αυτοκίνητο του, στο οποίο μετέφερε 12 μετανάστες (8 Ιρακινούς και 4 Σομαλούς), έπεσε πάνω σε τρία περιπολικά, θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή των μεταναστών. Ένας αστυνομικός πυροβόλησε στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, για να το ακινητοποιήσει, αλλά ο διακινητής κατάφερε να διαφύγει. Λίγη ώρα αργότερα εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στην Εγνατία οδό και έκτοτε αναζητείται.

Οι τρεις συλληφθέντες επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και είχαν τον ρόλο του προπομπού για να εντοπίζουν τυχόν μπλόκα της Αστυνομίας και να ενημερώνουν σχετικά τον συνεργό τους που μετέφερε τους μετανάστες για να τα αποφύγει. Πρόκειται για έναν Έλληνα 51 χρονών, που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για τέτοιου είδους υποθέσεις, και δύο Αρμένιους 56 και 51 χρονών.

Η έρευνα της Αστυνομίας κατέδειξε ότι μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα τους δύο τελευταίους μήνες, τουλάχιστον, και διευκόλυναν μετανάστες να περάσουν τον ποταμό Έβρο με βάρκες, ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν με αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές.

Στη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, δύο γεμιστήρες πιστολιού και δύο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ