Κλείσιμο

Διάψευση για επιθέσεις σε βάρος ομογενών στην Ουκρανία

Σε διάψευση των πληροφοριών που έκαναν λόγο για επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων σε βάρος ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία προέβη την Πέμπτη η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία διαψεύδει επιθέσεις σε βάρους του ελληνισμού, και τονίζει ότι «οι 100.000 περίπου ομογενείς στην Ουκρανία παραμένουν ήσυχοι και νομοταγείς πολίτες».

Την ίδια στιγμή, απάντηση σε σχόλια στελεχών της αντιπολίτευσης περί επιθέσεων κατά ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία από ακροδεξιούς εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο σημειώνει πως είναι «κατώτερο των περιστάσεων» τα θέματα εξωτερικής πολιτικής «και ιδίως η κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία, να καθίστανται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

«Αν όσοι έκαναν δηλώσεις ζητούσαν να ενημερωθούν πριν τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα αυτό, θα γνώριζαν τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται στη στενή και διαρκή συνεργασία της με την Πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα Γενικά μας Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και διαψεύδει αυτά που εκλαμβάνονται ως δεδομένα στις παραπάνω ανακοινώσεις», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, η Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι οι ομογενείς βρίσκονται στο στόχαστρο της άκρως επικίνδυνης νεοναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας, «Δεξιός Τομέας», και ότι η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, κατήγγειλε ξυλοδαρμούς ομογενών και κλίμα εκφοβισμού.

Η κ. Δούρου κατηγόρησε το υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν αντέδρασε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ