Στη διάθεση των Αρχών για το σκάνδαλο ΜΚΟ δήλωσε ο Άλεξ Ρόντος

Ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Άλεξ Ρόντος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην όλη υπόθεση.

Ο κ. Ρόντος δήλωσε στην ανακρίτρια πως βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα απολογηθεί, καθώς, πλην του προέδρου της ΜΚΟ Κωνσταντίνου Τζεβελέκου, ο οποίος έχει απολογηθεί και προφυλακιστεί, δεν έχουν ακόμα συνταχθεί τα κατηγορητήρια για τους λοιπούς εμπλεκόμενους.

Από την έως τώρα έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας έχει προκύψει πως το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» χρηματοδοτήθηκε με 9,5 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, χρήματα που διατέθηκαν για άλλους σκοπούς, εκτός της αποστολής της ΜΚΟ, δηλαδή την απενεργοποίηση ναρκών σε γειτονικές χώρες.

Τα κονδύλια διατέθηκαν κατά την περίοδο 2000-2004.

Παράλληλα, ο κ. Ρόντος εκλήθη και εξετάστηκε από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των καταγγελιών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Εκλήθη για την εν λόγω υπόθεση καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο της ΕΥΠ που αναφέρεται στις συγκεκριμένες καταγγελίες είχε περιέλθει σε γνώση του όταν υπηρετούσε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, ο συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος κάνει λόγο για «στημένο παιχνίδι», τονίζοντας ότι «επιχειρείται να πληγεί αυτός που επιτέλους, κάτι έκανε».

Στόχος, όπως αναφερει, «να μπορούν όσοι τάχα κόπτονται περί διαφάνειας -παρασιτικά κέντρα και κατεστημένα- να κάνουν τις δουλειές τους πίσω από την κουρτίνα των δήθεν ευθυνών Παπανδρέου, που εξυφαίνεται καθημερινά από ΜΜΕ».
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ