Προσπάθειες "αποναρκοθέτησης" των ΜΚΟ σφραγίδα - Ρακιντζής: Δεν βρίσκεις άκρη

Προσπάθειες "αποναρκοθέτησης" τουλάχιστον τεσσάρων ΜΚΟ -που φέρονται να έχουν λάβει τεραστία ποσά από το 2000 μέχρι το 2010 χωρίς να είναι σαφείς οι στόχοι και το έργο τους- καταβάλουν οι διωκτικές αρχές. 

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, που έχει βάλει στο μικροσκόπιο εδώ και καιρό περίπου 600 ΜΚΟ, σηκώνει πάντως τα χέρια ψηλά, και δηλώνει ότι «δεν βρίσκεις άκρη και σε κάθε περίπτωση λεφτά δεν πρόκειται να πάρεις πίσω.»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργος Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ερωτηθείς για ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, είπε ότι «αντικειμενικά πάντα υπάρχουν» και ότι προσωπικά ο ίδιος δεν έχει ποτέ δώσει εντολή σε υπάλληλο να βάλει κάπου την υπογραφή του. Διευκρίνισε πάντως λίγο μετά ότι δεν εννοεί τον Γιώργο Παπανδρέου.

Την ανάγκη ενιαίου θεσμικού πλαισίου που θα διέπει με διαφάνεια το καθεστώς λειτουργίας των ΜΚΟ, και θα προσδιορίζει με σαφήνεια τα κριτήρια αξιολόγησης τους, έχει ζητήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σημαντικά στοιχεία για τον πολυτελή τρόπο ζωής του προφυλακισμένου προέδρου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που είχε λάβει παράνομα 9 εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση εμπόλεμων περιοχών ήλθαν την Τρίτη στο φως από τη Ρόδο.
Πηγή: skai.gr