Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε για να απολογηθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση επισφαλών δανειοδοτήσεων που χορήγησε το ΤΤ επί προεδρίας του.

Ο κ. Φιλιππίδης δεν προέβη σε κάποια δήλωσε αποχωρώντας από τα δικαστήρια της παλιάς σχολής Ευελπίδων, ωστόσο προσερχόμενος επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως επέστρεψε στην Ελλάδα οικειοθελώς, μέσα στις λίγες ώρες που ήταν τυπικά ελεύθερος μέχρι να εκτελεστεί το δεύτερο ένταλμα σε βάρος του.

Κρατείται στη ΓΑΔΑ, στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκονται τα κρατητήρια ανηλίκων.

«Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα, όπως δήλωσα χθες», είχε δηλώσει νωρίτερα, ενώ διάβαινε το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

Δικαστικές πηγές ωστόσο να διαμηνύουν πως η επιστροφή Φιλιππίδη στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα της απέλασής του από το τουρκικό έδαφος, που διατάχθηκε από μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, μέσω Interpol.

Όπως προκύπτει από έγγραφη ειδοποίηση που εστάλη λίγο μετά τα μεσάνυχτα (στις 12:10) από η Ιντερπόλ στην εισαγγελία Εφετών, η Ιντερπόλ ενημέρωνε τις ελληνικές δικαστικές Αρχές πως αναλαμβάνει η ίδια την έλευση Φιλιππίδη στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως κατά την απολογία του ενώπιον των τουρκικών Αρχών, όπου και αποφασίστηκε η μη έκδοσή του, οι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής του ΤΤ ισχυρίστηκαν πως ο πελάτης τους είναι πολιτικά διωκόμενος λόγω της σχέσης του με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης κατηγορείται για τα δάνεια που είχε δώσει με επισφαλείς ή ανύπαρκτες εγγυήσεις στον Δημήτρη Κοντομηνά, το ζεύγος Γριβέα, που παραμένει στο Λονδίνο, το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και τον επιχειρηματία Παναγιώτη Ευθυμίου.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι (από 15:30 έως 19:00 ώρα Ελλάδος) εκδικάζεται σε ειρηνοδικείο του Λονδίνου η προσφυγή του ζεύγους Γριβέα κατά του αιτήματος έκδοσής του στην Ελλάδα.

Το ζεύγος Γριβέα, που είχε λάβει 17 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια από το ΤΤ είναι ελεύθερο στη Βρετανία με περιοριστικούς όρους.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ