Κλείσιμο

Μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην Κεφαλονιά

Μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην Κεφαλονιά μετά τη νέα ισχυρή δόνηση λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα των 5,8 βαθμών.

Σε πλήρη ανάπτυξη προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κεφαλονιά στο πλαίσιο του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ το οποίο θα είναι σε ισχύ μέχρι τη λήξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται το νησί.

Άλλο ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχωρεί απόψε για την Κεφαλονιά μεταφέροντας επιπλέον σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης.

Στο ίδιο αεροσκάφος θα επιβαίνουν άνδρες της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να εξετάσουν τη μορφολογία του βυθού κοντά στην προβλήτα του λιμανιού του Αργοστολίου προκειμένου να καταστεί ασφαλής η προσέγγιση και η πρόσδεση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν φθάσει στο νησί. Πρόκειται για το αρματαγωγό «Χίος» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς».

Το βράδυ της Δευτέρας αναχώρησε για την Κεφαλονιά και το δεύτερο αρματαγωγό «Ικαρία» το οποίο μεταφέρει ένα μικρομηχάνημα του Μηχανικού, έναν προωθητή γαιών, έναν φορτωτή, έναν εκσκαφέα τάφρου, ένα ανατρεπόμενο όχημα, ένα ρυμουλκό μεταφοράς μηχανημάτων, έναν αυτόνομο φωτιστικό πύργο, ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, ένα όχημα τζιπ Mercedes 290 GD, ένα όχημα γενικής χρήσης Steyer από το 747 ειδικό τάγμα Μηχανικού και δύο οχήματα γενικής χρήσης με κινητά μαγειρεία εκστρατείας με επιπλέον το σκηνικό υλικό για την ανάπτυξη τους και τη διαμονή του προσωπικού, δύο υδροφόρα οχήματα, δύο οχήματα Magirus με 15 χημικές τουαλέτες, ένα όχημα τζιπ Terrano, ένα βυτιοφόρο 4500 λίτρων και ένα όχημα επικοινωνιών, από την Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού.

Εν τω μεταξύ έφθασαν στο Ληξούρι και αναλαμβάνει καθήκοντα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με τα μέσα και τα υλικά που μεταφέρθηκαν στο νησί με το πρώτο C-130 και το ελικόπτερο Σινούκ του Στρατού Ξηράς.

Την ίδια ώρα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ θα τελεί σε ισχύ μέχρι τη λήξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί το νησί.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ενημερώνει τόσο για την εξέλιξη της κατάστασης όσο και για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πηγή: skai.gr