Κλείσιμο

Συγκέντρωση για την επανεμφάνιση ΧΑ στο σημείο της δολοφονίας Φύσσα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επανεμφάνιση μελών της Χρυσής Αυγής στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, στις 18:00, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου - Δραπετσώνας και άλλες αριστερές οργανώσεις.

Η κινητοποίηση έρχεται περίπου μία εβδομάδα μετά την παρέλαση που πραγματοποίησαν οπαδοί της ΧΑ στην περιοχή του Κερατσινίου, η οποία κατέληξε σε επίθεση με πέτρες σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της περιοχής.

Τον αποτροπιασμό της από την εμφάνιση της ΧΑ έχουν εκφράσει η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, με την οικογένεια να σημειώνει μάλιστα πως οπαδοί της ΧΑ πλησίασαν το σπίτι της, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της δολοφονίας, και την απείλησαν.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου καταγγέλλει πως από την επίθεση κινδύνευσαν ακόμη και μικρά παιδιά, καθώς μία από τις πέτρες έπεσε σε παιδικό δωμάτιο διαμερίσματος που βρίσκεται κάτω από το συγκεκριμένο στέκι.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου κάνει λόγο για ολιγωρία της Αστυνομίας, με πηγές της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο να δηλώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι όταν ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, ισχυρές δυνάμεις έφθασαν στην περιοχή αλλά τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη αποχωρήσει.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ