Λάρισα: Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων με τα τρακτέρ να βγαίνουν στις πλατείες

Στις πλατείες των χωριών βγαίνουν από σήμερα Τρίτη τα τρακτέρ μετά το νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε την Κυριακή, σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών, στη Λάρισα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους και άλλες ομάδες αγροτών από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν εντείνει τις επαφές τους προκείμενου να καθορίσουν τη στάση τους.

Ειδικότερα, η σύσκεψη στη Λάρισα έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του "μπλόκου της Νίκαιας"-από τις περσινές κινητοποιήσεις-και με την μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν θα εξαρτηθεί η κλιμάκωση της δράσης των αγροτών, οι οποίοι δεν αποκλείουν ακόμη και να επανέλθουν τα μπλόκα, στα τέλη Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη της Λάρισας αποφασίστηκε, επίσης, να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο την Παρασκευή, έξω από τις εφορίες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων.

Από την πλευρά τους, οι Βορειοελλαδίτες αγρότες, έχουν εντατικές διαβουλεύσεις επί προτάσεων που προτίθενται να καταθέσουν στους αρμόδιους υπουργούς, αντί της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.

Στις κινητοποιήσεις δεν συμμετάσχει ο αγροτοσυνδικαλιστής Φθιώτιδας Βάιος Γκανής, ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά ότι είναι υποκινούμενες από κόμματα.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ, ΑΜΠΕ