Απειλές, ύβρεις και ειρωνείες από Ξηρό - αν ξανασυναντηθούμε καλά θα κάνετε να με σκοτώσετε (video)

Η απάντηση Δένδια και Αθανασίου στον Ξηρό ΕΔΩ 

Νέο αντάρτικο πόλεων προαναγγέλλει ο Χριστοδουλος Ξηρός με επιστολή του του και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Το κείμενο της επιστολής φαίνεται πως διαιρείται σε δύο τμήματα, το ένα υπογράφεται στις 31 Δεκεμβρίου από τις φυλακές Κορυδαλλού, και το δεύτερο το υπογράφει ο ίδιος ο Ξηρός, ως «ελεύθερο μέλος της 17Ν», με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014.

Το πρώτο κομμάτι της επιστολής περιγράφει λεπτομερώς τους διάφορους άξονες οργάνωσης του νέου αντάρτικου, με «βολές» κατά των «προδοτών» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, των «πτωχολάζαρων» της αριστεράς και απειλές κατά μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων.

Το δεύτερο τμήμα, σαφώς μικρότερο σε έκταση, είναι μία σύνοψη της κριτικής κατά του πολιτικού κόσμου, των ΜΜΕ και της κοινωνίας.

«
Αν ξανασυναντηθούμε καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων» απειλεί ο δραπέτης της 17Ν.

Ο Ξηρός, που στο βίντεο φαίνεται ότι διαβάζει χωρία και των δύο τμημάτων της επιστολής, εξαπολύει ύβρεις και ειρωνείες κατά της Πολιτείας και των ΜΜΕ, ενώ το κείμενο του διανθίζεται με αντιμνημονιακή ρητορεία. Στο βίντεο καταλήγει με τη φράση «καλή αντάμωση στα Γουναράδικα»

Συναγερμός επικρατεί στην αστυνομία που προσπαθεί να ερμηνεύσει τις απειλές του. Καταζητείται από τις 7 Ιανουαρίου, όταν και δεν επέστρεψε ως όφειλε από την άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές.

Ειδικότερα, εμφανιζόμενος σε βίντεο που στο φόντο έχει τον Τσε Γκεβάρα, τον Άρη Βελουχιώτη, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, αναφέρει ότι «πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος. Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας».



«Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων» προειδοποιεί.

<< Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει! >>


«Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”. Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά. Αν ήσασταν έξυπνοι θα μας είχατε δώσει όχι απλά άδειες αλλά και ελευθερία, όμως φυσικά δεν είστε. Τώρα την ύστατη ώρα αντί να φωνασκείτε υστερικά, να ετοιμάζετε πιο σκληρούς νόμους και πιο σκληρή καταστολή – που δείχνει και το μέτρο της δημοκρατίας σας – καλύτερα να ετοιμάζετε την ντροπιαστική φυγή σας. Γιατί η βασιλεία σας τελείωσε και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι» τονίζει, θριαμβολογώντας για την απόδρασή του. 

«Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!» προσθέτει ο Χριστόδουλος Ξηρός.

«Καταρχάς, η δημοκρατία σας έχει αποθάνει προ πολλού και το εξάμβλωμα που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό που εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας. Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ' Ράιχ. Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ' αυτούς που υπηρετείτε!Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό» αναφέρει.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ