Επάνοδο στις αγορές «το ταχύτερο δυνατό» θέλει ο Βενιζέλος

Επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές το ταχύτερο δυνατό με ασφαλή τρόπο επιθυμεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ από το Παρίσι στο πλαίσιο της συνάντησής του με κυβερνητικά στελέχη της χώρας. «Οι αγορές έχουν μια σοφία, έχουν ένστικτο και ξέρουν. Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας επενδύει αυτήν τη στιγμή πολλές ελπίδες στην Ελλάδα. Το βλέπει κανείς σε πολλές δηλώσεις παραγόντων της διεθνούς χρηματοοικονομικής και οικονομικής ζωής και έχει πολύ μεγάλη σημασία εμείς οι ίδιοι εσωτερικά να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

«Στην οικονομία όλα είναι και ψυχολογία και εικόνα, πέρα από την ουσία που είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Η ουσία, με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, τώρα φαίνεται στα δημοσιονομικά επιτεύγματα και στις διαρθρωτικές αλλαγές. Τώρα δεν μιλάμε με λόγια, μιλάμε με αριθμούς» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Η βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους συνδέεται με την οριστική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και με τη σταδιακή επάνοδο στις αγορές πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για δυνατότητα που διανοίγεται μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, για την επιβεβαίωση και την επισημοποίηση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, το οποίο είναι διαρθρωμένο έτσι ώστε να έχει εντυπωσιακά χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης.

O κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο Παρίσι με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «η Γαλλία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας» για να την υποστηρίξει κατά την προεδρία της στην ΕΕ, για την οποία «είναι σίγουρος ότι θα την ασκήσει με επιτυχή τρόπο».

Υπογράμμισε ότι οι επόμενοι έξι μήνες είναι πολύ σημαντικοί για την ελληνική προεδρία, γιατί υπάρχουν πολλά θέματα που εκκρεμούν και θα πρέπει να επιλυθούν, ενώ παράλληλα είναι πολύ σημαντικοί από πολιτικής πλευράς, λόγω των ευρωεκλογών.

«Σε πολλά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν έχουμε πλήρη σύμπτωση απόψεων» δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς και ανέφερε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση, στην τραπεζική ένωση και στα εργασιακά θέματα.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ