Φιλιππίδης: Είχα συνεννοηθεί να επιστρέψω Δευτέρα, δεν καταλαβαίνω το διεθνές ένταλμα

Την απορία του για την απόφαση των ελληνικών Αρχών να ζητήσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εξέφρασε σε δηλώσεις του από την Κωνσταντινούπολη ο πρώην πρόεδρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του από τις τουρκικές Αρχές.

Ο κ. Φιλιππίδης διεμήνυσε πως την Παρασκευή επικοινώνησε μέσω του δικηγόρου του, Αθανάσιου Βαρλάμη, με τον ανακριτή και συμφώνησαν να εμφανιστεί ενώπιόν του το απόγευμα της Δευτέρας. Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει ήδη αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στην Αθήνα για το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι συνελήφθη στην Τουρκία, ενώ η κυρίαρχη υπόθεση ήταν πως βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε πως ίδιος ποτέ δεν υποστήριξε πως είχε μεταβεί στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας πως αυτή η υπόθεση έγινε από δημοσιογράφους, λόγω των συχνών του ταξιδιών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αντίθετα, αποκάλυψε πως αρχικά μετέβη στο Ντουμπάι, και στη συνέχεια είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Μανίλα των Φιλιππίνων, αλλά λόγω της υπόθεσης του ΤΤ αποφάσισε να αλλάξει τα σχέδιά του και να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου έως τη Δευτέρα είχε ορισμένες συναντήσεις.

Αποκάλυψε πως συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, αφότου χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα και το κινητό του τηλέφωνο.

Ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα για το ΤΤ ΕΔΩ
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ