Κλείσιμο

Στουρνάρας για Σακελλαρίου: Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στο ήθος και τη δουλειά της

Πλήρη κάλυψη στην Αναστασία Σακελλαρίου, νυν πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι μία εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Η κα. Σακελλαρίου ήταν μέλος της επιτροπής επιχειρηματικών δανείων του Ταχυδρομικου Ταμιευτηρίου η οποία φέρεται - σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση - να εισηγήθηκε στην διοίκηση της τράπεζας στις 19 Ιανουαρίου του 2012 να εγκρίνει την αναδιάρθρωση δύο υφισταμένων δανείων της Demco του Δημήτρη Κοντομηνα, συνολικού ύψους 38,5 εκ. ευρω.

Η αναδιάρθρωση προέβλεπε την εκχώρηση ενός νέου δανείου 42,5 εκατομμυρίων ευρω δεκαετούς διάρκειας.

Σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό εν όψει της άφιξης της τρόικας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε «έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά έχω εμπιστοσύνη και στην κα Σακελλαρίου, στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλεία που κάνει μέχρι τώρα».

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για το ΤΤ περιγράφονται δάνεια χωρίς εγγυήσεις, χρήματα που κατέληξαν σε offshore εταιρείες ή σε αγορές ακινήτων στο εξωτερικό και κακοδιαχείριση των αποθεματικών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τη διοίκησή του.

Ένα πόρισμα 129 σελίδων που κατέληξε στην άσκηση διώξεων για αδικήματα που επιφέρουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε βάρος 25 προσώπων και στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών του ΤΤ και επιχειρηματιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελική λειτουργός αφιερώνει «ειδικό κεφάλαιο» στα συμπεράσματά της στη διοίκηση που άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος, Άγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Μάλιστα, η εισαγγελέας τονίζει ότι από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Φιλιππίδη την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2012 προκύπτει «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», θέμα για το οποίο ωστόσο τονίζει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

Περισσότερα για το πόρισμα ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr