Κλείσιμο

Επτά είναι τελικά τα εντάλματα σύλληψης για το ΤΤ - Συνελήφθη ο Δ. Κοντομηνάς (upd)

Επτά είναι τελικά τα εντάλματα σύλληψης και 25 οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων, πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Εντάλματα έχουν εκδοθεί για τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, που έχει ήδη εκτελεστεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτικό νοσοκομείο, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που είναι ήδη προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση, τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα που βρίσκονται στο εξωτερικό, τον πρώην  διοικητή του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη, που βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς και δύο υπαλλήλους του ΤΤ ( ο ένας είναι ο Μάριος Βαρότσης και ο άλλος είναι από τη Θεσσαλονίκη) οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί. 

Εντός ολίγου οι δύο συλληφθέντες υπάλληλοι αναμένεται να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, ενώ στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο κ. Κοντομηνάς αναμένεται να μεταβεί ανακριτής για να του χορηγήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πέντε βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ άλλων για απάτη, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τις πιο επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.

Οι περισσότεροι έλαβαν επισφαλή δάνεια χωρίς εγγυήσεις. 

Τα μεγαλύτερα εξ αυτών αφορούν, 110 εκατ,. ευρώ έλαβε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ σημειώθηκε ζημία 125 εκατ. ευρώ στο ΤΤ από παράτυπη εξαγορά εταιρίας συμφερόντων του κ. Κοντομηνά, που εκδίδει πιστωτικές κάρτες.

Εκατό εκατομμύρια έλαβε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 17 ο Κυριάκος Γριβέας με τη συζυγό του.

Δικαστικές πηγές διευκρίνιζαν ότι δεν έχει εκδοθεί ένταλμα για τον πρώην διοικητή του ΤΤ Κλέωνα Παπαδόπουλο.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον του επιχειρηματία κ. Έλληνα, ενώ ο δικηγόρος Παντελής Λιάτας, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Γριβέας που διώκεται δεν είναι ο κ. Γριβέας που έχει διατελέσει διευθυντής των γραφείων Μητσοτάκη και Τζανετάκη, πρόκειται για συνωνυμία. 

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο. Στους εισαγγελείς Διαφθοράς διαβιβάστηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, πέντε πορίσματα από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε την έρευνά της το 2010, για την περίοδο που αφορά το χρονικό διάστημα 2007- 2012. Επίσης, διαβιβάστηκε και ένα πόρισμα από την Αρχή για την Καταπολέμηση Κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.


Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Καραστεφανής