Πως να μετακινηθείτε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Στην απαγόρευση των διαδηλώσεων για λόγους ασφαλείας από τις 6:00 το πρωί έως και τις 24:00 στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προχωρά για λόγους ασφαλείας η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τις εκδηλώσεις για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα. Eπίσης, λόγω της τελετής έναρξης της ελληνικής προεδρίας θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων, όλη την ημέρα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από Αμπελοκήπους έως το Χίλτον και σε κάθετες οδούς, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 3 το μεσημέρι μεταξύ άλλων σε τμήματα της Βασιλίσσης Σοφίας και της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσει την ίδια ώρα (15.00) ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.

Επιπλέον απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας έως και τα μεσάνυχτα οι διαδηλώσεις στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής την Τετάρτη δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στις εξής περιοχές:

(α) στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής,

(β) στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη – Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

(γ) στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων κατά τις ώρες 00.01 έως 24.00 στη λεωφόρο Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στις παρακάτω κάθετες οδούς:

Αιγινήτου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Β.Σοφίας και της Παπαδιαμαντοπούλου.
Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου & Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Β. Σοφίας και της Μιχαλακοπούλου.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 3 το μεσημέρι στους παρακάτω δρόμους:

Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Β. Κων/νου, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Β. Αλεξάνδρου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Γέλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Β. Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασ. Κων/νου.
Γενναδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Δεινοκράτους, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αναπήρων Πολέμου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Βλαδίμηρου Μπένση, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Μονή Πετράκη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων καλούνται να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ρυθμίσεις και γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης

Ακόμα, λόγω επίσημης επίσκεψης του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μουσείο της Ακρόπολης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της περιοχής του Δήμου Αθηναίων:

Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στις οδούς:

Μακρυγιάννη, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Χατζηχρήστου έως τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μητσαίων, καθ' όλο το μήκος της.

Χατζηχρήστου, καθ' όλο το μήκος της.

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Πέμπτη, από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στις οδούς:

Μακρυγιάννη, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Χατζηχρήστου έως τον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου.

Μητσαίων, καθ' όλο το μήκος της.

Πολιτικές αντιδράσεις


ΣΥΡΙΖΑ: Ο αυταρχικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό

Ως «απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της ΕΛΑΣ να απαγορευτεί αύριο κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία σε μεγάλο τμήμα της πόλης των Αθηνών (καθώς και στο αεροδρόμιο και στη διαδρομή από αυτό μέχρι το κέντρο).

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται πως «η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών που για άλλη μια φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της ΕΕ, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό».

ΚΚΕ: Σοβαρά ερωτηματικά από την απόφαση

«Η απόφαση της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις, επειδή έχουν σκοπό αντίθετο με τις παραπάνω εκδηλώσεις» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Αυτό το αιτιολογικό ανοίγει το δρόμο για παρεμπόδιση λαϊκών κινητοποιήσεων, όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας «τέτοιου είδους απαγορεύσεις δεν μπορούν να σταματήσουν την αντίθεση μεγάλου τμήματος του λαού μας, όπως και άλλων λαών σε χώρες της Ευρώπης, ενάντια στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που είναι η ΕΕ».
Πηγή: skai.gr