Πληροφορίες: Διακίνηση 4,6 εκ. ευρώ μέσω των λογαριασμών Παπαχρήστου

Εισροές και εκροές συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Wegmann, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον Αντώνη Κάντα στην υπόθεση των εξοπλιστικών και την Παρασκευή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του.

Απολογούμενος, ο 78χρονος Παπαχρήστος φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαχρήστος δέχθηκε πολλές και πιεστικές ερωτήσεις από τον ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που είχε λάβει από την εταιρεία Wegmann τα υπόλοιπα 2,6 εκατομμύρια ευρώ ε΄’αν δεν αφορούσαν «μίζες».

Ανέφερε, επίσης, ότι από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ το 1 εκατομμύριο ευρώ επεστράφη πίσω στον αντιπρόεδρο της Wegmann.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα υπόλοιπα ποσά ήταν για τα έξοδά του.

Όσον αφορά τον Αντώνη Κάντα, ο 78χρονος Παπαχρήστος φέρεται να υποστήριξε ότι ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εισέπραξε 950.000 ευρώ, και όχι 750.000, όπως ισχυρίζεται.

Όπως μάλιστα φέρεται να είπε π κ. Παπαχρήστος, τις 300.000 ευρώ ο Αντώνης Κάντας τις «πήρε σε μετρητά».

Ο κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε κατά την ανάκριση σε νέα πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν, πλην δύο απόστρατων αξιωματικών για τους οποίους είπε ότι έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ