Χίος: Αυτοκτόνησε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου

Αυτοκτόνησε μέσα στο δημαρχείο Χίου ο 45χρονος μαέστρος της Φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Στέργιος Νεαμονιτάκης. Ο αυτόχειρας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Β. Αιγαίου απομονώθηκε στο υπόγειο του δημαρχείου Χίου, χώρος όπου η φιλαρμονική κάνει πρόβες, και εκεί έβαλε τέρμα στη ζωή του. 

Όπως ανέφερε στο Politischios.gr το μέλος της Φιλαρμονικής Λ. Τέττερης ειδοποιήθηκε από έναν υπάλληλο του Δήμου και συγγενικά πρόσωπα του αυτόχειρα ότι βρίσκεται κλεισμένος μέσα στο υπόγειο του Δήμου χωρίς να απαντάει στο κινητό τηλέφωνο.

«Με πήραν τηλέφωνο γιατί εγώ είχα τα κλειδιά για να μπούμε στο κτίριο. Φθάσαμε στην πόρτα της Φιλαρμονικής και εκεί είδαμε ότι ήταν κλειστά. Χτυπούσαμε αλλά μάταια δεν άνοιγε. Έτσι αναγκαστήκαμε να σπάσουμε την πόρτα και να μπούμε μέσα», είπε περιγράφοντας στον «π» ο κ. Τέττερης.

«Μόλις σπάσαμε την πόρτα κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αντικρίσαμε τον Στέργιο ξαπλωμένο στο πλάι και την κυνηγετική καραμπίνα ανάμεσα στα πόδια του. Ήταν ήδη πολύ αργά είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι και η αίθουσα ήταν μέσα στα αίματα», είπε σοκαρισμένος στον «π» ο υπάλληλος του Δήμου που μαζί με τον Λ. Τέττερη εντόπισαν τον 48χρονο αυτόχειρα.

Εικόνα από το εσωτερικό του υπογείου - ΦΩΤΟ από politischios.gr

Τρία γράμματα

Τις ελπίδες ότι τα ιδιόχειρα σημειώματα του 48χρονου θα έριχναν φως στην υπόθεση, διέψευσε το περιεχόμενό τους. Τα τρία γράμματα με παραλήπτες τον Δήμαρχο Χίου, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Β. Μυριαγκό και μέλη της οικογένειά του δεν ανέφεραν για ποιο λόγο ο 48χρονος αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Στα δύο από αυτά, δηλαδή στα σημειώματα προς τον Δήμαρχο και τον Β. Μυριαγκό ο Στ. Νεαμονιτάκης εύχονταν καλές γιορτές στους ίδιους και έδινε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Φιλαρμονική του Δήμου μετά από αυτόν. Μάλιστα στο σημείωμα που απευθύνεται στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου εκφράζει την επιθυμία του για την περίοδο των εορτών να αναλάβει χρέη Μαέστρου συγκεκριμένος μουσικός μέσα από την Μπάντα ενώ προτείνει μετά τις εορτές να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχιμουσικού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες και τα τρία σημειώματα είναι κακογραμμένα ενώ σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχει νοηματική συνάφεια των γραφομένων.

Από την Αστυνομία πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η οικονομική κατάσταση του 48χρονου σε συνδυασμό με τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε με τον αλκοολισμό, αποτέλεσαν την κύρια αιτία της αυτοχειρίας.

Στέργιος Νεαμονιτάκης, Αυτοκτονία Χίος

Πηγή: skai.gr