Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη (video - φωτό)

Σημαντικό πλήγμα στον ευρύτερο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος πέτυχε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ήλεγχε και συντόνιζε εγκληματικές ομάδες στην Βόρεια Ελλάδα, εισπράττοντας ποσοστά από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης και ένας συνεργός τους. Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται ο «αρχηγός» της οργάνωσης, ένας 37χρονος αλλοδαπός.

Τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν πλήθος όπλων με τα οποία εφοδίαζαν μεταξύ άλλων τις εγκληματικές ομάδες που ήταν υπό τον έλεγχο τους.

Η οργάνωση διέθετε συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και διακριτούς ρόλους ενώ προς διευκόλυνση της εγκληματικής της δράσης και προκειμένου να καθίσταται δυσχερές το έργο των διωκτικών αρχών, τα μέλη της χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα (δελτία αστυνομικής ταυτότητας, βεβαιώσεις χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας, άδειες οδήγησης κ.ά) υψηλής πιστότητας και ευκρίνειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα αναγραφόμενα στοιχεία στα εν λόγω έγγραφα, αντιστοιχούσαν στην πλειοψηφία τους, σε υπαρκτά φυσικά πρόσωπα.

Σε βάρος των
κατηγορουμένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.



Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου, όπου διέμενε ο 37χρονος με τον 41χρονο συνοδό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- πλαστά έγγραφα (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, άδεια οδήγησης, βεβαίωση αίτησης χορήγησης - ελληνικής ιθαγένειας), τα οποία έφεραν φωτογραφία του 37χρονου ενώ τα αναγραφόμενα σε αυτά στοιχεία αντιστοιχούσαν σε υπαρκτά πρόσωπα,
- πλήθος κινητών τηλεφώνων,
- κάρτες sim και
- ψηφιακοί δίσκοι.

Σε έρευνα σε οικία στην περιοχή των Αμπελοκήπων και σε χώρο που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ο ίδιος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov,
- Ένα υποπολυβόλο τύπου scorpion,
- Δύο πιστόλια,
- Ένα περίστροφο,
- Τέσσερα πιστόλια κρότου,
- Ένα όπλο- μπρελόκ
- Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και
- Πλαστά έγγραφα του «αρχηγού» και του ιδίου, Βουλγάρικων, Ισραηλινών, Γεωργιανών και Ελληνικών Αρχών.













Πηγή: skai.gr