Ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βάρος του Παπαντωνίου

Για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, αυτή τη φορά σε βαθμό κακουργήματος, διώκεται ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, γιατί δεν δήλωσε πόσο 1,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ. Η δίωξη ασκήθηκε απο την επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου από προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε απο την εισαγγελία στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε και κατέθεσε ο πρώην υπουργός, αλλά και η σύζυγός του.

Ο κ. Παπαντωνίου στο υπόμνημα του ανέφερε ότι δεν δήλωσε το συγκεκριμένο πόσο γιατί ήταν προσωπική περιουσία της συζύγου και αφορούσε χρήματα που προορίζονταν για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο. Για την υπόθεση αυτή, εκκρεμεί δικογραφία και στους οικονομικούς εισαγγελείς για φορολογικά θέματα, καθώς η ερευνά κατέδειξε φοροδιαφυγή για τον πρώην υπουργό σε εισοδήματα 3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Παπαντωνίου, αλλά και η σύζυγος του, διώκονται ήδη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος γιατί ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν είχε δηλωθεί ούτε τα προηγούμενα χρόνια και η δική τους έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Μάιο.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου