Σύγκρουση ΔΕΗ – ΚΕΔΕ για την επανασύνδεση ρεύματος στους ευάλωτους καταναλωτές

Δυο χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος έδωσε εντολή να πραγματοποιηθούν η ΔΕΗ για ευάλωτα νοικοκυριά στα οποία έχει διακοπεί το ρεύμα.

Ωστόσο, τη διαδικασία περιπλέκει η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, που ζητεί από τη ΔΕΗ να στείλει στοιχεία στους δήμους προκειμένου να διαπιστωθούν ποιοι είναι οι ευάλωτοι καταναλωτές, και όχι οι δήμοι προς τη ΔΕΗ ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή του ζητεί από τη ΔΕΗ «να αναλάβει της ευθύνες της καθώς κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την ακατανόητη στάση της.»

Η ΔΕΗ σε απάντησή της εκφράζει «έκπληξη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλλιθέας.΄

«Είναι απορίας  άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η επιχείρηση.

Ζητά τέλος από τον κ. Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

«Κανένα νοικοκυριό δεν πρέπει να μένει χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Πρέπει να δοθεί άμεσα, συνολική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας και όχι ημίμετρα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση Δήμου Αθηναίων

Στο μεταξύ, τα επτά σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη, του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να προσέλθουν από την Πέμπτη και έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες του δήμου Αθηναίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δηλαδή έχει κοπεί το ρεύμα ή πρόκειται άμεσα να κοπεί λόγω αδυναμίας καταβολής του αντιτίμου του λογαριασμού.

Οι δημότες, που έως την 1η Νοεμβρίου έχουν ενταχθεί στις κοινωνικοπρονοιακές δομές του δήμου, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τα στοιχεία θα συλλέξει ο δήμος Αθηναίων και στη συνέχεια θα τα προωθήσει στη ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.

Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από αύριο το πρωί αποκλειστικά στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο «1595».
Πηγή: Νίκος Υποφάντης, Newsdesk ΣΚΑΪ