Αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα

Αιφνιδιαστικές ταυτόχρονες έρευνες διενεργoύνται από το πρωί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλου και Γερμενή στη Ραφήνα, και Μπούκουρα στην Κόρινθο, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας.

Οι τρεις βουλευτές απολογούνται το Σάββατο μετά τη δίωξη που τους έχει ασκηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στο μεταξύ, δώδεκα ακόμα άτομα, μέλη ή στελέχη της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να προστεθούν στον κατάλογο των κατηγορουμένων για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Παράλληλα, μακραίνει ο κατάλογος των εγκληματικών ενεργειών που εξετάζονται ενδελεχώς.

Η έρευνα διεξάγεται ύστερα από εντολή της ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα προς ενίσχυση, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, της κατηγορίας και ενόψει της απολογίας το Σάββατο για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με άλλα περιοριστικά μέτρα που υπέβαλε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χ.Α. Χρήστος Παππάς. Προ ημερών ανάλογο αίτημα είχε απορριφθεί και για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.


"Εξευτέλισε κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά, (...) Δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος της Χρυσής Αυγής και προσπαθούν με τέτοια άθλια μέσα να μας τρομοκρατήσουν" σχολιάζει η ΧΑ τις έρευνες. 

Σύμφωνα με το κόμμα, "η σύζυγος του βουλευτή Ηλιόπουλου, η οποία είναι έτοιμη να γεννήσει εντός των ημερών, υπέστη σοκ και χωρίς κανένα σεβασμό η χούντα του μνημονίου την πέταξε έξω από την οικεία της. Ομοίως και ο βουλευτής Γερμενής έχει μια κόρη 2 ετών και ο Συναγωνιστής Μπούκουρας 3 ανήλικα παιδιά, το μικρότερο των οποίων 3 ετών, τα οποία αυτήν την στιγμή βιώνουν το χειρότερο κλίμα τρομοκρατίας."

Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής, Newsdesk ΣΚΑΪ, Καθημερινή