Δώδεκα ακόμη χρυσαυγίτες σε απολογία για κακούργημα

Δώδεκα ακόμα άτομα, μέλη ή στελέχη της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να προστεθούν στον κατάλογο των κατηγορουμένων για το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Παράλληλα, μακραίνει ο κατάλογος των εγκληματικών ενεργειών που εξετάζονται ενδελεχώς.

Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών λειτουργών μπαίνουν:


1. Η δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα. Το θύμα πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του όταν του επιτέθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο άτυχος αλλοδαπός δέχθηκε χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο και εξέπνευσε. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 25χρονος και ένας 29χρονος. Στο σπίτι του πρώτου βρέθηκαν προπαγανδιστικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.
2. Η επίθεση σε βάρος 17χρονου μαθητή σε σχολείο του Π. Φαλήρου. Ο ανήλικος μαχαιρώθηκε σε ενέδρα από δύο άτομα τον προηγούμενο Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Ενας 20χρονος που συνελήφθη για την επίθεση φέρεται να έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.
3. Η οργανωμένη επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο άτομα.
4. Η επίθεση στο μπαρ Quantro στην οδό Λεμεσού, τον Σεπτέμβριο του 2012, ιδιοκτησίας υπηκόου Καμερούν. Για την επίθεση (είχαν γίνει επιθέσεις σε άλλα δύο μπαρ αλλοδαπών και σε γραφεία της τανζανικής κοινότητας στην ίδια περιοχή) είχαν συλληφθεί δύο άτομα, ένας εκ των οποίων είχε καταθέσει ότι συμμετείχε σε τάγματα «περιπολιών» υπό την κάλυψη της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή
, ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με άλλα περιοριστικά μέτρα που υπέβαλε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χ.Α. Χρήστος Παππάς. Προ ημερών ανάλογο αίτημα είχε απορριφθεί και για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή - Κώστας Ονισένκο