Γεωργιάδης προς γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Με επίσπευση της κινητικότητας εάν συνεχίσετε τις απεργίες

Διορία μέχρι την Τετάρτη έδωσε στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να λήξουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, διαφορετικά θα προχωρήσει στην επιτάχυνση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Tην επόμενη Τετάρτη η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα να κληθούν όλοι οι βασικοί φορείς που εμπλέκονται στην πρωτοβάθμια υγεία, προκειμένου να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους και για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας με τον αρμόδιο υφυπουργό θα επεξεργασθούν ένα χρονοδιάγραμμα για να επισπευσθούν οι διαδικασίες της μεταρρύθμισης.

Η επίσπευση των διαδικασιών υπαγορεύεται από το γεγονός ότι τα πολυϊατρεία είναι ήδη κλειστά και δεν εξυπηρετείται ο κόσμος, επομένως μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της κινητικότητας για το προσωπικό.

Όπως τόνισε ο υπουργός, όλο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, όπως και οι γιατροί οι ειδικότητες των οποίων θα παραμείνουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα πάρουν άμεσα τα φύλλα πορείας για τις νέες τους θέσεις.

Οι γιατροί όμως οι ειδικότητες των οποίων δεν θα παραμένουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εφόσον δεν προσέλθουν στον διάλογο, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συμβληθούν με τον οργανισμό ως ιδιώτες, ενώ δεν θα έχουν την αυξημένη μοριοδότηση για να διεκδικήσουν μία θέση στο ΕΣΥ από αυτές που θα προκηρυχθούν.
Πηγή: Λουίζα Κροντήρη