Σκληρή κόντρα Αρβανιτόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Πελεγρίνη

«Βολές» αντήλλαξαν τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών σε Πειθαρχικό Συμβούλιο

Ασκώντας σκληρή κριτική στη στάση Αρβανιτόπουλου, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για στάση που χαρακτηρίζεται από «αυταρχισμό και αφερεγγυότητα» ζητώντας την «αποπομπή» του υπουργού.

«Για πρώτη φορά στα χρόνια δημοκρατικής ομαλότητας υπάρχει πειθαρχική δίωξη Πρύτανη Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για παράβαση καθήκοντος. Δεν ευθύνεται ο Πρύτανης για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά η κυβέρνηση με την πολιτική της που απαξιώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια», σχολίασε χαρακτηριστικά μέσω ανακοίνωσής της η Κουμουνδούρου.

Δηκτική ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας ο οποίος σχολίασε ότι «η εσπευσμένη παροχή προστασίας» στον  κ. Πελεγρίνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, «αποκαλύπτει και τους υποβολείς και τους πρωταγωνιστές αυτής της θλιβερής παράστασης, που αντί για θεατές έχει θύματα: τους φοιτητές και τις οικογένειές τους».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ