Σε Πειθαρχικό παραπέμπεται ο Πελεγρίνης – Αρβανιτόπουλος: Διάλογος μόνο με διοικητικούς στις θέσεις τους

Την παραπομπή του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη σε πειθαρχικό συμβούλιο ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο κ. Πελεγρίνης παραμέμπεται διότι «σε αντίθεση με τους άλλους επτά Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου».

Σχολιάζοντας, ο κ. Πελεγρίνης, είπε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από δημοσιογραφικές πληροφορίες και ευχαρίστησε τον «συνάδελφο, καθηγητή και υπουργό Παιδείας για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει σε πειθαρχικό εν ενέργεια εκλεγμένο πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

»Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της», συμπλήρωσε.

Η κίνηση του υπουργού Παιδείας έρχεται λίγες ώρες αφότου οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανακοίνωσαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους έως και την Πέμπτη, προκηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία.

Όπως υπογραμμίζει στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο «διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μια προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους».

Απαντώντας δε στους φόβους για απώλεια του εξαμήνου, ο υπουργός τονίζει πως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ