Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της ΧΑ στον Πειραιά - Αίτηση Μιχαλολιάκου για αποφυλάκιση

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στις ειδικές ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της εκβίασης. 

Ο 25χρονος είχε εμπλακεί στην υπόθεση κυρίως από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που ελήφθησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπου φαίνεται να συνομιλεί με φίλους και συγγενείς του και να αναφέρεται εκτενώς σε δράσεις της Οργάνωσης, μεταξύ των οποίων φέρονται να ήταν και εκβιάσεις προς ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων, προς τους οποίους η Χρυσή Αυγή πουλούσε προστασία.

Από την υπεράσπιση του 25χρονου γίνεται λόγος πως αυτά ελέχθησαν προς χάριν αστεϊσμού και ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να παραστήσει σε συγγενείς και φίλους πως είχε μεγαλύτερο ρόλο στην οργάνωση από αυτόν που πραγματικά είχε.

Ο 25χρονος αρνείται ακόμη πως είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση: Ισχυρίζεται πως ήταν απλός υποστηρικτής και ούτε καν μέλος της Χ.Α.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του "προστατευόμενου μάρτυρα Γ" όπου αναφέρεται ως ο πυρηνάρχης του Πειραιά και δράστης επίθεσης κατά μεταναστών στη Νίκαια, ο 25χρονος δήλωσε στις ανακρίτριες πλήρη άγνοια τόσο για το περιστατικό, όσο και για το ρόλο που του αποδίδεται.

Οι κ.κ.Κλάπα και Δημητροπούλου διέταξαν την προσωρινή κράτηση του 25χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού. Αναμένεται να συνεχίσουν να λαμβάνουν απολογίες και άλλων κατηγορούμενων για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης την επόμενη εβδομάδα.


Παράλληλα, αίτηση αποφυλάκισης έχει υποβάλει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος, που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Δαμιανός