Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις ΕΚΠΑ και ΕΜΠ το μεσημέρι

Συνάντηση με τους πρυτάνεις του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη και του ΕΜΠ Σίμο Σιμόπουλο θα έχει στη 1 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο με τις παρατεταμένες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων των δυο ιδρυμάτων.

«Δεν πρόκειται για απολύσεις αλλά για κινητικότητα» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας λίγο πριν τη συνάντηση που αναμένεται να έχει το μεσημέρι με τους πρυτάνεις. Ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι ο διάλογος που έχει προτείνει δεν έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα, αλλά με το να βοηθηθούν τα Ιδρύματα στη διοικητική αναδιάρθρωση που πρέπει να ακολουθήσουν.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι 650 διοικητικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλα Ιδρύματα

Για αυτή την ώρα, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση των διοικητικών υπάλληλων στα δυο ιδρύματα.

Παράνομη, για τυπικούς λόγους, όπως και την προηγούμενη Δευτέρα, κηρύχθηκε στο μεταξύ την Πέμπτη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

«Πρέπει αμέσως να προσέλθουμε σε διάλογο για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να βρεθεί μια λύση» επισήμανε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο Θόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος της Νομικης Αθηνών.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη εκδόθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι τελικοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων αναρτήθηκαν στο ΑΣΕΠ κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα προσωπικού των Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ