Κλείσιμο

Κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία για τις κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ

Νέα κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου για παραβίαση της δικαστικής απόφασης σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια συνεχιστούν παρά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που τις έκρινε παράνομες.

Ανάλογη εισαγγελική
παρέμβαση είχε υπάρξει και μετά την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου, όπου επίσης είχε κριθεί παράνομη η απεργία. Η Εισαγγελία διεξάγει έρευνα και μετά τις καταγγελίες ότι οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξακολουθούν να πληρώνονται παρότι απεργούν.

"Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για συνέχιση των κινητοποιήσεων" δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μωυσίδης, ειδικός Γραμματέας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Παν. Αθηνών.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να μείνουν ανοιχτά.«Δεν πρόκειται πια για απεργία αλλά ομηρεία και κατάληψη» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει άβατο. Δεν μπορεί μια χούφτα άνθρωποι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους σηκώνοντας μια μπάρα».

Ανέφερε μάλιστα ότι επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, στον οποίο είπε «ότι θα πρέπει να πάρει τη διοικητική του ευθύνη και να πει στους υπαλλήλους να σηκώσουν τη μπάρα».

Σημειώνεται ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και την Πληροφορική.

Πάντως, άλλες δύο σχολές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ύστερα από γενικές συνελεύσεις φοιτητών αποφάσισαν να ανοίξουν. Συνολικά τρεις από τις σχολές δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν στην επαναληπτική εξεταστική και μετά σε μαθήματα.


Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ